Indoor Voorklimmen

Bij De Broekerberg organiseren wij meerdere keren per jaar de Indoor Voorklimmen cursus.

Wat is Indoor voorklimmen?

In tegenstelling tot het Toprope Klimmen, waarbij het touw al in de wand hangt, ga je bij het voorklimmen zelf het touw inhangen. Dit is een mooi vervolg stap na het Toprope klimmen.

Tijdens je klim naar de top neem je zelf het touw mee en hang je die tussendoor aan de wand met voorklimsetjes. Deze manier van klimmen worden jouw eerste stappen naar het klimmen in de rotsen! De cursus wordt gegeven door een Nederlandse Klimbond (NKBV) instructeur. Na het behalen van de cursus krijg je een NKBV Indoor Voorklimmen digitaal pasje wat erkend wordt door alle hallen in Nederland om zelfstandig te mogen zekeren.

 

Na deze cursus kun je

  • veilig en zelfstandig voorklimmen
  • een voorklimmer zekeren
  • specifieke gevaren op gebied van voorklimmen herkennen en vermijden

 

Scope: De cursus Indoor Voorklimmen brengt de basisbeginselen van het Indoor Voorklimmen bij. De cursist ontvangt na een eindtoets het Klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. De eindtoets is een momentopname.

Ingangseis: In het bezit van het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope of in het bezit van vergelijkbare ervaring. Cursist moet in staat zijn de oefenroutes soepel te klimmen.

Cursusduur: Het klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen wordt verstrekt na een cursus van minimaal 3 lessen en een minimum van 8 contacturen.

Toets: De klimvaardigheidstoets wordt afgenomen door een erkend kliminstructeur. Bij het examen moet de cursist laten zien alle competenties zelfstandig te beheersen.

Leeftijdsgrenzen: De minimale leeftijd voor afgifte van het Klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen is 12 jaar. Er geldt opzichtplicht door volwassenen tot 16 jaar.

Interesse? Neem contact op met ons voor de beschikbare cursusdagen!

Schrijf je online in of mail naar info@broekerberg.nl

Kosten

Voor leden

72 Eenmalig
  • 4 curcus data
  • Maximale begeleiding
Beste deal

Voor niet leden

116 Eenmalig
  • 4 curcus data
  • Maximale begeleiding