INDOOR voorklimmen

WAT IS INDOOR VOORKLIMMEN?

In tegenstelling tot het Toprope Klimmen, waarbij het touw al in de wand hangt, ga je bij het voorklimmen zelf het touw inhangen. Dit is een mooi vervolg stap na het Toprope klimmen.

Tijdens je klim naar de top neem je zelf het touw mee en hang je die tussendoor aan de wand met voorklimsetjes. Deze manier van klimmen worden jouw eerste stappen naar het klimmen in de rotsen! De cursus wordt gegeven door een Nederlandse Klimbond (NKBV) instructeur. Na het behalen van de cursus krijg je een NKBV Indoor Voorklimmen digitaal pasje wat erkend wordt door alle hallen in Nederland om zelfstandig te mogen zekeren.

 

Volgende cursus: = Vol, mail ons bij interesse! jur.stam@broekerberg.nl

 

Na deze cursus kun je

  • veilig en zelfstandig voorklimmen
  • een voorklimmer zekeren
  • specifieke gevaren op gebied van voorklimmen herkennen en vermijden

 

Scope: De cursus Indoor Voorklimmen brengt de basisbeginselen van het Indoor Voorklimmen bij. De cursist ontvangt na een eindtoets het Klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. De gehele cursus inclusief eindexamen wordt door een NKBV bevoegd instructeur en examinator afgegeven. Je ontvangt daarom ook de officiële NKBV Indoor Toprope bewijs.

Ingangseis: In het bezit van het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope of in het bezit van vergelijkbare ervaring. Cursist moet in staat zijn de oefenroutes soepel te klimmen.

Cursusduur: Het klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen wordt verstrekt na een cursus van minimaal 3 lessen en een minimum van 8 contacturen.

Leeftijdsgrenzen: De minimale leeftijd voor afgifte van het Klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen is 12 jaar. Er geldt opzichtplicht door volwassenen tot 16 jaar.

Reserveren of geïnteresseerd? Mail naar Jur Stam

Kosten

INDOOR VOORKLIMMEN

165 Eenmalig
  • 4 curcus data
  • Maximale begeleiding
  • Met nu 15% korting op jouw klimkaart!