Klimmen in Broek op Langedijk

De Broekerberg is een klimhal gelegen in het midden van Alkmaar, Broek op Langedijk en Heerhugowaard.
Met de auto is het goed te bereiken en je kan gratis parkeren voor de deur.

Let op! In verband met de corona maatregelen zal er voorafgaand aan uw bezoek gereserveerd moeten worden.

Klimhal de Broekerberg

Met 15 touwen, 4 toppas systemen, een hoogte van maximaal 17,5 meter en meer dan 60 klimroutes is het voor iedereen mogelijk om hier te klimmen en zijn of haar uitdaging te vinden. Kom je voor de eerste keer klimmen? Dan kan je gebruiken maken van onze toppas systemen en direct beginnen met klimmen. Klim je al vaker en kan je zelfstandig zekeren? Dan kan je onze uitdagende klimroutes uitproberen met gradaties van 4 t/m 7b.

Klimles voor kinderen en volwassenen

De Broekerberg organiseert klimlessen voor zowel kinderen als volwassenen. Tijdens de klimlessen maken kinderen, onder deskundige begeleiding, kennis met alle technieken en vaardigheden binnen het klimmen.

Uiteraard wordt tijdens de klimlessen aandacht besteed aan de ontwikkeling van uw kind. Klimmen is een veelzijdige sport met kracht, techniek, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid en creativiteit. De klimlessen worden het gehele jaar door gegeven (tijdens vakantieperiodes zijn er aangepaste lestijden) en het is mogelijk om na een proefles direct in te stromen.

De kinderen worden geprikkeld om zichzelf te ontwikkelen en beter te worden in de klimsport. Drie keer per jaar organiseren wij klimexamens. Tijdens deze examens kunnen de klimmers proberen om een niveau omhoog te gaan. Wij werken met een gekleurde touwsysteem waarbij elke kleurencombinatie staat voor op bepaal niveau.

De klimles voor volwassenen bestaat uit wekelijkse een wekelijkse techniektraining onder leiding van Martijn. Elke week wordt er een ander thema gegeven aan de les.

De klimles is voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar. De klimles voor volwassenen is vanaf 18 jaar. 

Proefles klimmen

Wij hebben twee keer per maand een proefles klimmen voor kinderen. Doorgaans zijn deze op de eerste woensdag van de maand en de derde zaterdag van de maand.