Over De Broekerberg

De Broekerberg is dé klim- & boulderhal gelegen in het midden van Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard.

ONTSTAAN

Al meer dan 30 jaar werken Frank Kleinbekman en Cornelis de Geus samen, welke relatie gestart is met weekeinden klimmen, hiken, kanovaren, mountainbiken in de Ardennen en de Eifel.

Na 20 jaar exploitatie van een klimwand in centrum De Geus Langedijk hebben de heren besloten om boulderwanden toe te voegen, zodat er vanaf 2020 een gespecialiseerd klim- en boulderhal ontstond onder de naam De Broekerberg. De naam “De Broekerberg” is in 2018 bedacht door de leden zelf, waaruit ook het logo is ontstaan.

De Broekerberg is vanaf 01-01-2020 een zelfstandig bedrijf. Wij zijn niet alleen open voor de vrije klimmers en boulderaars, maar wij organiseren een tal van activiteiten:

  • Klim/boulder clininc voor scholen en kinderen
  • Abseilen event
  • Boogschieten
  • Buksschieten
  • Adventurebaan
  • Broekerberg Club Competitie 

(helden)TEAM

Dat kunnen we natuurlijk niet zelf. De Broekerberg heeft een team van jongens en meiden die gezellig, getalenteerd en passie voor sport hebben. Wie zelf enthousiast is, kan dit gemakkelijk overbrengen. Plezier staat daarom voorop!

De toekomst van de BRoekerberg

Je moet blijven dromen en de heren Kleinbekman en de Geus zijn dan ook al 10 jaar bezig om een beachpark in het recreatiegebied Geestmerambacht te realiseren.

Door bezwaarschriften en het feit dat dit zo genaamde recreatiegebied feitelijk een natuurgebied is maakt dat er momenteel bestuurlijk door provincie en gemeente aan getrokken word om het mogelijk te maken een beachpark te bouwen.

In deze plannen zit o.a. een togglebaan van meer dan 250 meter, vrije val, een klimwand en een hoogte parcours, een kinder avonturen speel plaats en horeca.

Hieronder vind je een impressie van Beachpark Geestmerambacht.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op via de contactpagina.