Club Broekerberg – Rien Groentjes (21 jaar)

Wij stellen je elke maand voor aan één van onze (vaste) klimmers of instructeurs. Na zijn stage was hij niet meer weg te denken uit De Broekerberg. Een vertrouwd gezicht in het weekend!

Maak kennis met Rien Groetjes (21 jaar).

Kliminstructeur, klimwacht en daarnaast ook nog trainer van onze wedstrijd toppers! 

  • Wat doe je zoal bij De Broekerberg en wanneer ben je hier werkzaam?

Jullie kunnen mij bij De Broekerberg vinden op vrijdag en zaterdagochtend. Op vrijdag geef ik de klimlessen samen met Maarten en Jesper. En ben ik daarna de klimwacht. Op zaterdag geef ik samen met Yoeri de wedstrijdtraining.  

  • Wat is jouw achtergrond? Heb je gestudeerd en wat heb je dan precies gedaan?

Ik heb vorig jaar het CIOS afgerond. Hier heb ik de opleiding MBO Sport & Bewegen gedaan. Op het CIOS ben ik in aanraking gekomen met de klimsport. Door mijn interesse in de klimsport ben ik bij De Broekerberg terecht gekomen. Hier heb ik uiteindelijk mijn stage afgerond. Ik ben net begonnen aan de ALO in Amsterdam.  

  • Wat vind je leuk aan werken bij De Broekerberg?

Ik vind vooral de sfeer bij De Broekerberg heel erg leuk. De mensen die er werken en de klimmers zijn altijd super gezellig, mede hierdoor kom ik altijd weer met plezier naar m’n werk.  

  • Wat is jouw favoriete trainingsoefening tijdens de klimles?

Mijn favoriete oefening is om een stukje wand af te spreken met een groep, de groep blijft hier steeds vanaf het begin traverseren (zijwaarts klimmen). Elke keer als ze het stukje gehaald hebben krijgen ze een stukje tape en mogen ze één greep afplakken. De afgeplakte greep mag niet meer gebruikt worden en hierdoor wordt het steeds moeilijker.  

  • Ga je liever boulderen of klimmen? 

Ik vind zelf het ‘Toprope’ klimmen het leukst. Vooral door de hoogte en omdat het een wat langere inspanning is. Maar boulderen is ook erg leuk en is zeker een goede training voor het ‘Toprope klimmen. 

  • Doe je verder nog andere sporten?

Mijn “main” sport is hardlopen. Hierin doe ik wedstrijden van afstanden vanaf 5 kilometer tot en met de halve marathon. 

  • Klim je zelf ook veel? En wat is dan jouw favoriete route? 

Ik klim zelf niet zo heel veel meer, dit komt vooral doordat ik veel bezig ben met het trainen voor het hardlopen. Ik vind het wel heel leuk om af en toe te doen met vrienden. Mijn favoriete route is de 5b bij touw 14. Ik klim op dit moment maximaal ongeveer een 6a. Soms is het leuk om andere hallen te bezoeken en dan ga ik weleens naar de hal in Haarlem of Sloterdijk. 

  • Heb je nog ambities binnen het klimmen? Wil je zelf nog een keer bergbeklimmen of heb je dit wellicht al eens gedaan?

Ik zou graag een keer gaan multi-pitchen (voor meer informatie, klik hier). Het plan was om dit vorig jaar te gaan doen in de Pyreneeën, maar helaas is dat anders gelopen in verband met Corona. Ik heb wel de Hoher Dachstein beklommen in Oostenrijk. Dat was een hele vette ervaring. Ik wil zeker nog vaker een berg beklimmen! 

Hoher Dachstein

Hoher Dachstein
  • Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Ik wil nog een keer de Grand route door de Pyreneeën lopen vanaf de Golf van Biskaje naar de Middellandse zee. Daarnaast is mijn streven om de 5 kilometer onder de 15 minuten te kunnen gaan lopen.

Lijkt het jou ook super leuk om bij De Broekerberg te werken? Bekijk onze vacatures hier!

Benieuwd naar de klimlessen?

Bekijk onze mogelijkheden voor kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen!
Whatsapp
Facebook
Email

Ook leuk om te lezen...

Blog

Wij zoeken jou!

Vacature Klimwacht Ben je opzoek naar een nieuwe ervaring in de klimwereld? Heb je ervaring met klimmen en lijkt het je leuk om verschillende doelgroepen

Lees verder »
Blog

Bouw met ons mee!

Wij hebben jouw hulp nodig bij het bouwen van de nieuwe groene klimroute! Om te zorgen dat het de route wel voldoet aan de moeilijkheidsgraad

Lees verder »
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!