Bouw met ons mee!

Wij hebben jouw hulp nodig bij het bouwen van de nieuwe groene klimroute!

Om te zorgen dat het de route wel voldoet aan de moeilijkheidsgraad zorgen wij voor een basis. Hiertussen hebben wij vijf vlakken van ongeveer een meter vrijgehouden om helemaal naar wens in te vullen. Om die reden hebben wij jouw hulp nodig. Bouw jij met ons mee?

Afgelopen periode hebben wij jullie al meer geleerd op het gebied van grepen en klimbewegingen. Heb je dit gemist? Bekijk het hier!

Op onderstaande afbeeldingen is te zien om welke stukken het gaat.

Een hele begrijpelijke vraag is; Hoe zet ik een route op papier?
Uiteraard is het mogelijk om een schets op blanco papier te maken, maar het is ook mogelijk om hiervoor een raster te gebruiken. Dit raster is aangepast op de gaatjes die zich al in de muur bevinden. Aan deze gaatjes kunnen de grepen gemonteerd worden. Bij het uittekenen van een route is het belangrijk om te kijken wat voor type grepen je wenst te gebruiken en welke technieken je wilt toepassen. Wil je jezelf juist uitdagen? Maak het jezelf dan vooral niet te makkelijk en laat je creativiteit spreken!

Op onderstaande afbeelding is te zien hoe wij normaliter de routes uittekenen. Uiteraard wordt er ook veel ‘uit de losse hand’ gebouwd, maar het is altijd handig om vooraf een schets op papier te maken. Op deze manier is het beter in te schatten waar de route heen gaat en welke klimtechnieken er in de route terugkomen.

“Een klimhouding wordt bepaald door de belastingrichting van de grepen en de plaatsing van de grepen. Als je een pijltje zou tekenen dat de ideale belastingrichting van een greep aangeeft, dan moet je onderarm op het pijltje liggen.”

Om het overzichtelijk te houden gaan we er vanuit dat de belastingrichting van de greep bepalend is voor het type klimbeweging en dus waar de greep moeten komen.

De verschillende letters bij de grepen staan voor het type greep dat gebruikt wordt.
V = Voetgreep
B = Bak
R =  Randje

In ons vorige bericht over de verschillende grepen is duidelijk te zien welke soorten er zijn. Geef dit aan met de eerste letter. Klik hier voor meer informatie over de verschillende grepen.

Nu is het tijd voor jouw om je creativiteit te laten spreken! Klik hier voor het lege sjabloon. Dit sjabloon kun je gebruiken om de route te tekenen (vak 1,3,4,5).

Klik hier voor het sjabloon van vak 2. 

Op zondag 28 maart gaan wij de route bouwen. Wil jij jouw stukje terugvinden? Stuur ons dan een DM, email of Facebook bericht met jouw invulling van één van de vijf stukken. Het is uiteraard ook mogelijk om alle stukken te sturen. Vergeet niet aan te geven welk vak je hebt gemaakt! Het lijkt ons super leuk om dit samen te doen!

Heb je vragen? Stel ze gerust!

 

 

Benieuwd naar de klimlessen?

Bekijk onze mogelijkheden voor kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen!
Whatsapp
Facebook
Email

Ook leuk om te lezen...

Blog

Wij zoeken jou!

Vacature Klimwacht Ben je opzoek naar een nieuwe ervaring in de klimwereld? Heb je ervaring met klimmen en lijkt het je leuk om verschillende doelgroepen

Lees verder »
Blog

Bouw met ons mee!

Wij hebben jouw hulp nodig bij het bouwen van de nieuwe groene klimroute! Om te zorgen dat het de route wel voldoet aan de moeilijkheidsgraad

Lees verder »
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!