Klimles voor kinderen

De Broekerberg organiseert klimlessen voor kinderen.

Klimmen voor kinderen

De Broekerberg organiseert klimlessen voor zowel kinderen als volwassenen. Tijdens de klimlessen maken kinderen, onder deskundige begeleiding, kennis met alle technieken en vaardigheden binnen het klimmen.

Uiteraard wordt tijdens de klimlessen aandacht besteed aan de ontwikkeling van uw kind. Klimmen is een veelzijdige sport met kracht, techniek, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid en creativiteit.

De klimlessen worden het gehele jaar door gegeven (tijdens vakantieperiodes zijn er aangepaste lestijden) en het is mogelijk om na een proefles direct in te stromen.
De kinderen worden geprikkeld om zichzelf te ontwikkelen en beter te worden in de klimsport. 

Tijdens deze examens kunnen de klimmers proberen om een niveau omhoog te gaan. Wij werken met een gekleurd touwsysteem waarbij elke kleurencombinatie staat voor op bepaald niveau.
De klimles is voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Drie keer per jaar organiseren wij klimexamens.

Proefles klimmen

Wij hebben twee keer per maand een proefles klimmen voor kinderen. Doorgaans zijn deze op de eerste woensdag van de maand en de derde zaterdag van de maand. 

Rooster (tot 16 jaar)

Op vier dagen in de week in het mogelijk om bij ons een klimles te volgen voor kinderen. De klimles duurt één uur en wordt elke keer zo leuk en zo uitdagend mogelijk ingericht! Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere uren mee te doen. 

Klimwedstrijden

Wij bieden wedstrijdtraining aan voor de klimmers die graag met wedstrijden meedoen. Deze klimmers sluiten zich aan bij Klimteam de Broekerberg en kunnen aan elke klimwedstrijd in Nederland meedoen. Elk jaar is er een regionale wedstrijd genaamd De Series van de NKBV (Nederlandse klimbond). Met De Series klim je in Broek op Langedijk en Amsterdam meerdere wedstrijden. Klimmers van elke niveau kunnen aan deze wedstrijden meedoen. Je wordt namelijk ingedeeld op je eigen niveau. Als je mee wilt doen met de wedstrijdtraining kan je mailen naar info@broekerberg.nl of een van de klimlesinstructeurs aanspreken.

Proefles klimmen

Wij hebben twee keer per maand een proefles klimmen voor kinderen. Doorgaans zijn deze op de eerste woensdag van de maand en de derde zaterdag van de maand.