Soorten klimgrepen

Om klimmen extra leuk te maken hangt de klimwand vol met verschillende soorten grepen. Deze kunnen op verschillende manieren worden vastgepakt en dit maakt het klimmen nog uitdagender. Voor het bouwen van een route is het essentieel om te weten welke soorten klimgrepen er zijn.

Uiteraard verschilt de grootte van de klimgreep heel erg, maar meestal is de vorm of manier van vasthouden met elkaar te vergelijken. Voor de verschillende klimgrepen geeft Outdoor Pro een duidelijk overzicht. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Feet
  • Edges / Pinches
  • Slopers
  • Pockets
  • Jugs

Meer over weten? Lees het hier! 


Daarnaast zijn er verschillende manieren om een greep vast te houden om deze optimaal te belasten, dit soort manieren worden meestal door klimmers niet ‘een greep’ genoemd maar met de specifieke naam van de methode van vasthouden aangeduid.

Wil je meer lezen over de verschillende handtechnieken? Lees het hier! 

Benieuwd naar de klimlessen?

Bekijk onze mogelijkheden voor kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen!
Whatsapp
Facebook
Email

Ook leuk om te lezen...

Blog

Wij zoeken jou!

Vacature Klimwacht Ben je opzoek naar een nieuwe ervaring in de klimwereld? Heb je ervaring met klimmen en lijkt het je leuk om verschillende doelgroepen

Lees verder »
Blog

Bouw met ons mee!

Wij hebben jouw hulp nodig bij het bouwen van de nieuwe groene klimroute! Om te zorgen dat het de route wel voldoet aan de moeilijkheidsgraad

Lees verder »
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!